Speed Pedelecs in opmars, ook bij ons verkrijgbaar!

Speed Pedelecs in opmars, ook bij ons verkrijgbaar!

Je ziet de Speed Pedelecs steeds vaker opduiken in het straatbeeld. Maar wat is nu eigenlijk het verschil met de reguliere elektrische fiets, en met welke regels moet je rekening houden?

Een elektrische fiets biedt een trapondersteuning tot 25km/uur terwijl je op een Speed Pedelec (of ‘high speed e-bike’) met zelf meetrappen snelheden tot wel 45km/uur kunt behalen! Daarom is deze fiets vooral populair bij mensen die grotere afstanden moeten afleggen.

Let wel, voor de Speed Pedelecs gelden er bijzondere regels.

  • Nummerplaat: in de wetgeving valt een Speed Pedelec onder de categorie ‘bromfiets’. Daarom is het verplicht om je fiets in te schrijven bij de Dienst Inschrijvingen Voertuigen (DIV). De elektrische fiets zal dan ook een kleine nummerplaat krijgen.
  • Fietshelm: het dragen van een fietshelm is verplicht. De fietshelm moet zijn goedgekeurd conform EN1078 met bijkomende voorwaarde dat de slapen en het achterhoofd beschermd moeten zijn. Indien aan deze norm is voldaan, wordt dat in de helm aangegeven (CE-markering). Voor de gewone elektrische fietsen die trapondersteuning bieden tot 25 km/u is er geen helmplicht.
  • Rijbewijs: men moet in het bezit zijn van een geldig rijbewijs (dat kan een rijbewijs voor een bromfiets of voor een ander voertuig zijn, rijbewijs G (landbouwvoertuigen) is uitgesloten).
  • Plaats op de weg: op de openbare weg moet de bestuurder van een fiets met elektrische hulpmotor of een gemotoriseerde fiets de regels volgen van een gewone fietser. Wie een speed pedelec heeft, volgt de regels van een bromfiets klasse B. Er kunnen ook specifieke verkeersborden voor speed pedelecs voorkomen. Deze hebben de beeltenis van een bromfiets vergezeld van de letter ‘P’.

Ook voor een Speed Pedelec biedt de werkgever een fietsvergoeding. Door de groeiende populariteit zijn er in de steden momenteel lange wachttijden; Fietsen S&C levert jouw Speed Pedelec al binnen de 5 dagen!

Interesse gewekt? Kom in onze showroom de Speed Pedelec van Delfi bekijken, of maak gewoon een testritje! Dankzij het sportief design, gecombineerd met een krachtige naafmotor én de scherpste prijs is de Speed One van Delfi een absolute topper die je snel en makkelijk van A naar B brengt.

Delfi – Speed One (€2.495).

Plaats een commentaar